“Unversity Place” Duplex Designed by Studio Lab

08 Feb “Unversity Place” Duplex Designed by Studio Lab

New York City homeowners looking to update their Greenwich Village duplex, commissioned StudioLab the take on the task.

up_300115_07-800x530

An intimate area with a bed, changing room, walk-in closet, desk and bathroom is located on the lower floor.

 “The owners of this small duplex located in Greenwich Village wanted to live in an apartment with minimal obstacles and furniture. Working with a small budget, StudioLAB aimed for a fluid open-plan layout in an existing space that had been covered in darker wood floors with various walls sub-diving rooms and a steep narrow staircase.” – Studio Lab

up_300115_06-800x578

Connecting the upper and lower floors is an open staircase with glass rails and stainless steel hand rails.

up_300115_08

up_300115_05-800x771

up_300115_04-800x618

An open kitchen with integrated appliances and ample storage sits over the location of an existing bathroom.

up_300115_09

up_300115_03-800x590

When privacy is required, the living room is capable of being closed off.

up_300115_01-800x643